Angsten, Ontmanteld!

Ruth C.
We zitten in een tijd waarin we van een lager naar een hoger bewustzijn evolueren, dat is een natuurlijk proces dat je kan evolutie of ascentie noemen.

Een bewustzijn waar we al 1000 den jaren mee leven is” Angst” 

Angst is een energie en beweegt zoals elke andere energie. Andere energieën zijn bv. liefde, blijdschap, geluk en verdriet. Alle energie beweegt, maar angst is een dunne, trage energie.

Verschil tussen Joy & Fear?

Het verschil tussen Joy & Fear, is dat Joy of vreugde een snelle energie is en angst een heel trage energie is. Als vreugde ons lichaam binnenkomt dan stroomt dit sneller, het is een hogere frequentie, is ook makkelijker te voelen en gaat vlugger door ons heen waardoor we er niet zo bij stil staan. We ervaren het zonder problemen en laten het zijn.

Angst daarentegen is een veel tragere energie, het is een energie die heel langzaam door ons systeem gaat, die heel dun en fijn is, we connecteren en attacheren, waardoor we gemakkelijker realiteiten en verhalen creëren, het wordt groter en groter en zo komen we in angst te zitten.

Niettegenstaande angst ook gewoon een bewustzijn is, maar trager stroomt, houden we er makkelijker aan vast. Angst blijft makkelijker in ons lichaam en creëert stress, ongerustheid, zorgen, ziekte,....Belangrijk is om gewoon naar de Angst te kunnen kijken als een bewustzijn.
Doe een stap achteruit, maak je los van de kracht die angst heet en zie het gewoon voor wat het is. Kijk naar die illusie, kijk erdoor en zie wat angst is en doet. Het is gewoon een energie die geen kracht of controle heeft over jou …. tenzij je dit toelaat!

Dat is hoe we uit de 3D matrix kunnen loskomen. Wat we dachten dat ons leven beheerste, krachtig was en onze waarheid leek, toont zich nu als een illusie.  We dienen uit die angst te stappen en de grip die angst op ons heeft te leren doorzien. 
Kijk wat Angst doet als we het consumeren en toelaten. Is het Angst door iets van het verleden? Iets van de toekomst? Of iets extern? 

Angst creëert de illusie van machteloosheid. Je voelt alsof je de mogelijkheid niet hebt om een keuze te maken. Je voelt alsof je uit balans bent, alsof je uit je lichaam treedt. Je begint te kijken naar externe zaken om je kracht en waarde te herwinnen. Het is een zeer manipulatieve energie en controlerend bewustzijn.

We zijn in het collectief zo gewoon om met angst om te gaan en om in angst te functioneren dat we niet beseffen dat we Angst gewoon aan het integreren zijn. We realiseren het niet eens meer. We denken dat het een boodschap is, informatie is, iets via het journaal,  ......

Ga voorbij de fysische illusie en duik dieper in wat je verteert of integreert, voel of het Angst is .Als je luistert naar een boodschap, als je iemand hoort spreken, als je een verhouding hebt met iemand, .....Voel je dan angst?    Krijg je stresssignalen? Voel je je machteloos? Denk je: ik heb geen keus ?

Het is zo frappant en verontrustend wat Angst met je doet. Vooreerst  is er een instinctieve angst, je springt niet zomaar uit een raam, maw. “the fight, flight, fear” reacties. Daar is niks mis mee, deze angst is er om de mens te beschermen.

Angsten uit het verleden: trauma’s, misbruik, overtuigingen, emoties, die gebaseerd zijn op situaties uit het verleden, die in het NU Angsten creëren bv; Ik ben bang om in een relatie te duiken, ik heb schrik voor geldtekort, ik durf geen kinderen te krijgen......Al die scenario's die we nu ervaren, creëren Angst gebaseerd op het verleden.

EN dan zijn er de Angsten gebaseerd op de toekomst , ga ik geld genoeg verdienen, ga ik van job kunnen veranderen; ga ik over de brug kunnen rijden, gaat er file zijn, ga ik niet panikeren als ik de weg niet herken, ... Dat zijn angsten die niet in het NU moment zijn, maar gebaseerd op situaties die al dan niet zouden kunnen gebeuren. Weet dat 80% van de zorgen GEEN werkelijkheid worden. (D.Carnegie)

Begin dus aandacht te besteden aan de Angsten die je ervaart.
De Angsten in het NU moment zijn minuscuul tgov. de Angsten die we creëren. Angsten zijn niet in het NU, maar vanuit het verleden of de toekomst.
dus gaan we de Angst ontleden!

Want hoe beter we de Angst ontleden, hoe vlugger we er van loskomen. Een paar vragen die je jezelf kan stellen, want Angst zal er altijd zijn. We gaan het altijd blijven voelen, want we staan nog altijd in een 3D matrix. In een 3D veld heb je toegang tot 3D bewustzijn en Angst is daar 1 van.

Angst voelen is niet verkeerd of slecht, geen enkele emotie is verkeerd om te voelen. Dat is een deel hoe we als mens in een 3D veld  staan, dat is deel van het 3D bestaan. De kunst is om dit te doorzien, het te verstaan en er los van te komen zodat er geen controle over je kan zijn. JIJ  bent de magie die speelt in het 3D veld. JIJ staat er middenin en speelt erin.    

De sleutel is, kan ik het zien als een energie die mijn lichaam binnenkomt maar geen controle over me heeft? Jij hebt de leiding. JIJ hebt altijd de leiding, dus WEET: ik voel de Angst, net zoals ik Blijdschap voel, vrede of liefde. Er is geen verschil, het is een verschillende frequentie, vandaar dat het fysisch anders voelt. Het geeft verschillende karakteristieken waarop je dus anders reageert, maar het heeft NIET de leiding. Het bezit je niet en creëert niet je realiteit tenzij je het toelaat.

Dus hier zijn de vragen om je Angst te doorprikken :
Belangrijk is, Voel eerst de angst !

1. Is de angst dat ik voel gebaseerd op het NU? Op het het NU-moment?
2.Voel ik me veilig NU ? Is er iets waardoor ik me onveilig zou kunnen voelen?
3. Is het MIJN angst of komt het door een externe situatie? Waar komt die angst vandaan, spit het uit! 
4. Wat is het verhaal rond deze Angst? Angst is enkel een energie, jij geeft er de kracht en waarde aan? Wil je het geloven of niet, het is jouw keuze? Dus is het enkel een energie of is het een illusie die niet waar is? 
5. Kan ik erdoor ademen zonder reactie of zonder dat het mijn realiteit maakt? Iemand vertelt iets en het creëert die interne Angst, ik voel die Angst binnenkomen, kan ik hierdoor ademen zonder erin te stappen, zonder het tot mijn realiteit te maken, zonder mij eraan vast te hechten. Dit is altijd een keuze die jezelf hebt ! Je laat Angst controle krijgen of niet, het is een keuze telkens en telkens opnieuw.  Angst bezit geen kracht tenzij wij het toelaten.

GEEN ENKEL BEWUSTZIJN IN HET 3D VELD HEEFT CONTROLE OVER MIJ!!
Geen enkele, alles is energie en ik heb de LEIDING over hoe ik reageer op eender welke energie. ALTIJD!
Je bent geen slachtoffer en hebt altijd een keus over je hoe je je Angsten navigeert ! ALTIJD! Dit is hoe krachtig je bent als creator en spiritueel wezen in menselijke gedaante die de sprong maakt van een 3D naar een 5D dimensionale matrix of veld.

Angst geeft geen kracht over je! Je bent veel krachtiger!!! Jij bent de Architect van JOUW leven!

Namaste !!!
Gemaakt met