Straal & Leef

Ruth Coopman

"Luister meer naar jezelf"

We leven in een heel uitdagende tijd, waar voelen, intuïtie en buikgevoel onze gps zijn, met als doel gelukkig te zijn. Een passie te vinden die je ontroerd en het beste in jezelf naar boven brengt. Soms hebben we "tijdelijk" een helpende hand nodig die ons terug naar onze hoofdweg leidt.

Mijn jarenlange expertise op het gebied van (re)styling en Imago-Consultant gaf ik advies en ondersteuning als docent, coach en spreker, (nationaal/ internationaal) aan klanten. Toen heb ik het delen van kennis, levenswijsheid en mijn liefde voor mensen ontdekt.

Mijn verhaal

Enkele boeken die mij vooruit hielpen
Mezelf omschrijvend: als herstart, in een tweede fase met een nieuwe kans. Ik hou van lachen, dansen, muziek, een goed glas, lekker gezond eten, positiviteit, schrijven, zwemmen, filosoferen, reizen en wandelen. Ik zie mezelf als een persoon met een open spirit, die houdt van het leven en geboeid is door mensen.

Mijn grootste wens is dan ook mensen aansporen met mijn enthousiasme. Mijn verworven kennis “na vallen en opstaan” aan te reiken om er zo zelf mee aan de slag te gaan.

Mijn zelfontwikkeling en bewustwording gingen in een versnelling vanaf mijn twintigste, nadat ik toen in een mindere periode terecht kwam. Als opgewekte adolescente die lachend en vrolijk door het leven liep, stroomde door een ingrijpend voorval, alle energie uit me weg, drie maand heb ik toen de zetel en het bed verkend. Voor mij hoefde niets meer. 

Als fervent lezer van positieve en spirituele boeken kwamen als bij toeval (wat uiteindelijk niet bestaat), de boeken: De Kracht van het Positief Denken (N.V. Peale), Leef gelukkig zonder zorgen (D. Carnegie) en Overwin moeilijke tijden (R. Schuller) terug op mijn pad. Opeens leek het alsof deze boeken voor mij persoonlijk waren geschreven. Het begin van mijn passie om kennis te delen, vnl. alles wat met bewustzijnsverruiming te maken had.

Jarenlang heb ik dit toen ook gecombineerd in mijn carrière en mensen hiermee geïnspireerd.
Ik werkte met mijn toenmalige partner in een netwerk als imago-styliste en inspirator. Mijn carrière bestond voornamelijk in het aanpakken van o.a. het imago en het aanreiken van tools om hun sales te verbeteren. Toen kwam ik al heel veel in aanraking met ieder “zijn innerlijke zoektocht en denkwijze”. Ik merkte toen op dat als mensen in evenwicht en gelukkig zijn, hun leven een stuk vloeiender loopt. 

Onbewust verbond ik het ene met het andere waardoor ik een diepere voldoening ervaarde. Deze inzichten en mijn jarenlange expertise hebben mij geleid naar een volgend keerpunt: "From the inside to the outside". Je helpen aan een mooi, verzorgd en aantrekkelijk uiterlijk geeft heel veel voldoening maar iemand “leren vliegen” of een gelukkig gevoel geven gaat naar een hogere dimensie.

De inzichten en het verlangen om hier verder mee te werken, kwamen via mijn burn-out. De periode van 24 maand non-actief, leidden mij subtiel terug naar de hoofdweg. Tijd en de nodige inzichten brachten mij waar ik nu ben. Mijn burn-out leerde mij dat mijn “façade”, (werk en levensstijl) mij geen voldoening meer brachten.

Na mijn scheiding heb ik tien jaar als alleenstaande mama stilaan meer en meer keuzes gemaakt die mij financiële zekerheid gaven, waardoor ik meer en meer op zijwegen terecht kwam en mijn zielsverlangen in de frigo belandde.

Niettegenstaande mijn liefdevolle relatie, twee prachtige kinderen en een boeiende carrière, liep het fout. Twee maand nadat mijn beide kinderen het huis hadden verlaten en op eigen benen gingen staan, verloor ik de controle. Ik kon niet meer, ik zakte dieper en dieper. Ik werd gestuwd in een trechter naar meer tijd voor mezelf.

Achteraf gezien, was mijn burn-out een noodzakelijke periode, die mij terug naar mijn pad leidde, de ratio maakte plaats voor het gevoel. Een zoektocht en een weg die mij tot op de bodem kreeg, waar het leeg en hol voelde. Waar het leek alsof ik alles kwijt was, mijn hoofd geen kennis meer bevatte en waar ik mezelf verloor. Waar onbegrip, gekwetstheid, verdriet en onmacht de uitdagingen waren, maar die mij stilaan opnieuw de schoonheid en puurheid van het leven toonden.

Het leven in zijn volheid beleven en beseffen dat voldoening in de kleine dingen zit, een wandeling, de zon, een lach. Door mijn geluk op de eerste plaats te zetten en te leren kiezen voor mezelf.

Traag maar zeker kwam mijn kennis en wijsheid terug alsook de herinnering hoe ik de eerste keer uit mijn dal was geklommen. Het verlangen en besef keerden terug hoe ik jarenlang op die kracht had gewerkt en deze opnieuw kon gebruiken. Een weg die mij dankbaarheid leerde en passie terug gaf, om het leven vanuit zijn volheid opnieuw te kunnen proeven. Met mijn enthousiasme, positivisme, en misschien wat kinderlijke naïviteit, klimmend met vallen en opstaan en deze keer niet meer vanuit de ratio maar vanuit het hart en het gevoel.

En net hier, ligt nu mijn kracht om te delen. Daarom zie ik ernaar uit om jou te kunnen ondersteunen en coachen tot ook jij weer verder kunt. Het leven is een geschenk.

Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven!

Kom in contact

Maak een vrijblijvende afspraak
Gemaakt met