De Kunst van Emotionele Vrijheid: Een Pad naar Innerlijke Bevrijding.

Nov 10 / Ruth C.


Aan de hand van deze 10 inzichten wil ik jou graag meenemen in een nieuwe wereld, een wereld waar jij en alleen jij verantwoordelijk bent voor het resultaat, samen met je hogere zelf en je “guidance”.


Een wereld waarin jij alles hebt wat je wilt, alles creëert wat je wilt, met zuivere intenties, loyaliteit naar het collectief en met een open geest en motief.

Waar niets te verbergen valt en men je scant aan de hand van je aura, je hoeft je niet meer te bewijzen, te verantwoorden, zijn wie je bent, en dit ten allen tijde.

Maar voor we daar belanden, dienen we onszelf te helen, inzichten te krijgen, ervaringen op te doen, lessen te leren, karma op te lossen, schaduwwerk te doen en beslissen om voor het hogere goed te gaan. Een heel traject hoor ik je denken?
Een makkelijk traject? Dat ga je mij niet horen verkondigen. De Moeite? Zeker weten!

Eens je die richting bent ingeslagen, weet dan dat je niet meer terug kunt. Je kan niet meer in de onwetendheid terugkeren. Neen, je weet het en het zal alleen maar duidelijker worden, zodat je er niet meer naast kan kijken. Hoe meer je leert meegaan met de flow van het leven, hoe makkelijker alles verloopt. Hoe meer weerstand je opbouwt, je in verzet gaat of je jezelf beklaagt, hoe lastiger alles zal lijken.

Jezelf de vragen stelt in de zin zoals Calimero: waarom ik? Waarom? Waarom? Hoe lastiger alles zal lijken. In tegenstelling een andere formulering: Hogere zelf, universum, … (vind een aanspreeknaam die jouw ligt) Wat mag ik hier zien? Wat wordt er mij getoond? Wat mag ik helen? Waarom wordt dit in mijn realiteit getoond? Welk traumastuk mag aangekeken worden? Welk pijnstuk komt aan de oppervlakte?

Stel vragen die je vooruit helpen en moedig doen doorgaan. Want het vraagt moed om met jezelf aan de slag te gaan. Weet dat je een moedige ziel bent in deze transformatie tijd.

Graag neem ik je mee  doorheen 10 actiepunten die je evolutie en transformatie kunnen ondersteunen:


1. Ik heb geen verwachtingen.

Hechten en verwachten maken ongelukkig, los daarvan zijn, maakt je sterk en vrij. Omarm de flow van het leven en train je op flexibiliteit in situaties. In alles zit schoonheid, het wonder van het leven.
De ander is te allen tijde vrij om hun pad te bewandelen op hun tempo zoals jij ook die vrijheid kent.

Mantra: ik laat alle verwachtingen los en koppel mij los van het gedrag van anderen.

2. Ik ben geen slachtoffer en vergelijk mij ook niet met anderen.
Als je getriggerd wordt, is dit een mooie uitnodiging om naar binnen te keren. Een trigger laat je stilstaan bij iets wat bij jou opgehelderd mag worden. (Zie blog 'Triggers') Wat mag je aankijken en helen? Jouw ego houdt ervan om zich te wentelen in het slachtofferbewustzijn. Wat is een slachtofferrol? Dat is handelen vanuit het “ohhh arme ik”, Calimero syndroom, waarom ik? Weet dat je ego geen verandering wilt, je van de pijn weg wilt houden, waardoor je in je huidige realiteit of comfortzone blijft, positief of negatief. Daarentegen wil je hogere zelf altijd evolueren, dus keer naar binnen en ga te rade bij je innerlijke zelf en vraag wat hier mag gezien worden. Zoals: ik verval in mijn oude patronen en vertel terug “old stories” aan mezelf, wat kan ik doen? Wat mag ik zien? 

Kijk waarom je gekwetst bent, waarom heb je pijn? Waar vergelijk je je mee? Vergelijken maakt je altijd ongelukkig. Ofwel voel je je beter en daar wordt je nu ook niet echt beter van ofwel voel je je minder en dat helpt je al zeker niet vooruit. Keer naar binnen en doorvoel goed alvorens verder te gaan. Weet dat alles start en eindigt bij jezelf.

In de volgende stap vraag je jezelf af: Wie ben ik? Wat kan ik? Waar ben ik sterk in? Waar hou ik van? Wat maakt me blij om te doen? En weet wanneer je vraagt, komen de antwoorden, vertrouw daarop. Je hogere zelf zal je manieren tonen om jezelf uit die impasse te halen. Ga wandelen, ga in de natuur, neem een bad, maar neem de controle terug over jezelf.

Als we onze omgeving veranderen, ons goed voelen, gaan we onszelf beter voelen, en gaan we de richting uit die we willen uitgaan in plaats van de situatie of anderen de schuld te geven. De ander is hoogstens de aanleiding maar nooit de oorzaak. De buitenwereld of de ander is je leermeester, de pion die je wijzer maakt over jezelf. De ander is de ideale aanwijzing om naar binnen te keren, zonder die mogelijkheden kan je moeilijker die ervaring opdoen en de les zien. Besef dat In de grootste pijn de grootste groei zit.

Neem altijd terug de controle! De verantwoordelijkheid ligt bij onszelf. Jij bent je eigen dirigent! Weet dat jij een meester kunt worden op jouw vakgebied. Jij bent de manager van jouw bedrijf, JOUW LEVEN! Zoek waar jij goed in bent en wordt daar een kei in, maar vergelijk je niet met een ander.

Weet dat quotes, mantra’s en positief praten tegen jezelf, je bewustzijn herprogrammeren en je resultaat opleveren. Je bewustzijn neemt alles aan, dus ook het negatieve, dus wees selectief en alert in wat je opslaat. Zie het als een oneindig grote computer, wat wil je terugvinden op je PC? Zo is ook jouw bewustzijn en onderbewustzijn. Jij bent de programmeur.

Mantra: ik laat het slachtofferbewustzijn los voor eens en altijd, ik ben de creator van mijn leven en neem de controle over mijn leven terug.

3. Ik vermijd drama en roddel op ieder moment.
Roddel is gewoon een heel slechte gewoonte waar velen niet meer bij stilstaan. En op zich allemaal niet erg, maar jij moet maar eens het onderwerp zijn, dan krijgen we een heel andere zaak.

Als je in een omgeving vertoeft waar veel geroddeld wordt, dan is het belangrijk om daar bewust van te worden en daar alert voor te zijn en je daar van te distantiëren. Vergeet niet dat je beïnvloedt wordt waar je in vertoeft. Roddelaars zijn niet bezig met hun evolutie, maar projecteren op de ander i.p.v. na te gaan wat het vertelt over henzelf. Roddel voedt schuldgevoel en schaamte, een heel lage frequentie. Roddel dient geen enkel doel.

Vraag jezelf eens af of deze mensen geslaagd zijn in je ogen? Zijn zij een rolmodel voor je? Zoniet, roep dan een halt toe aan het associëren met deze mensen en zoek een nieuwe entourage. Kijk uit naar mensen die je inspireren. Zolang je je inhoudt met roddel, vertoef je in lagere frequenties. Je kan de aandacht verleggen door van onderwerp te veranderen, je kan zwijgen en niet deelnemen aan het gesprek of je kan je verwijderen uit het gezelschap. Weet dat je geen slachtoffer bent en altijd een keuze hebt. Makkelijk, dat ga je mij niet horen zeggen. Haalbaar? Zeker weten.

Een valkuil van roddel en drama is de nieuwsgierigheid. Het werkt als gif om het verleden te blijven herhalen. Het dient je niet meer, dus ga aan de slag met de verwerking. Laat je niet verleiden om bij een beëindigde relatie, hun handel en wandel op te zoeken, wat ze doen, met wie ze omgaan , ook dat valt onder drama en roddel.

Verleden is verleden, laat het los en blijf in het NU. Transcendeer ook je schuldgevoel, maw had ik misschien beter zo? Of ben ik hier of daar schuldig aan? Of eender wat. Vergeef je zelf en ga door, gedane zaken nemen geen keer. Kijk aan wat anders kon en vergeef jezelf. Kijk naar je gedrag. Wat is de laag onder je gedrag. Waarom reageerde je toen zo? Omarm je bewustzijn van toen. Wees mild en lief voor jezelf. Dan pas kan je ook de ander vergeven. Beheers je behoefte om je met anderen hun zaken te bemoeien of de behoefte om constant te spioneren.

Dus besef goed dat als je iedere keer opnieuw je laat verleiden om te kijken hoe een ander leeft of wat hij doet, je in drama en roddel gaat. We kunnen het ook nog anders omschrijven, telkens als je met een ander bezig bent, vertrekt er een touw vanuit jouw hart naar die ander, de meeste hebben dat niet met 1 persoon, maar heel dikwijls met een resem aan mensen. Dus je geeft je energie constant weg aan nieuwsgierigheid, vergelijken, zorgen of bemoeien.

Van zodra je dit gaat beseffen, je alert wordt van je gedrag, je ervoor zorgt dat jouw energie bij jou blijft, ga je zien dat je positiever wordt. Je wordt beter gefocust, gaat makkelijker je doelen bereikt en meer het leven van je dromen kunnen leiden. Dat is wat succesvolle mensen doen, ze worden een magneet van welvaart want de ganse realiteit wordt anders. Eens je bewust bent van je energie en frequentie ga je pijlsnel vooruit. Leer voelen, ervaren en vertraag in je leven waardoor je alerter wordt. Op die manier kun je meer de dingen opvangen om direct te switchen en bij te sturen. Neem je verantwoordelijkheid op en besef dat jij de leiding hebt over jouw leven.

Mantra: ik laat de noodzaak los om mijn ego te entertainen met het controleren van anderen, van roddel en drama. En zo zal het zijn en dit vanaf NU.

4. Laat de controle los.
Leer het verschil te kennen tussen je hoofd dat iets wilt of je hart dat iets aangeeft. Je hoofd zal je schuldgevoel geven, een beladen gevoel, een schaamte. Een bv kan zijn: je droomt om meer te kunnen schrijven maar je hoofd geeft aan dat het niets in het laatje brengt, i.p.v. te genieten van de mogelijkheid die je krijgt om het te doen.

Weet dat als je hart antwoordt, dit gebeurt door blijheid, dankbaarheid, een vreugdegevoel, een estatic gevoel. Dit gevoel maakt je los van de verplichtingen en patronen waarvan jij denkt dat die zo horen te zijn. Dus wees alert op je gevoel bij het maken van keuzes.

Mantra: ik laat alle controle los en laat het toe dat alles kan bewegen met een flow; En zo zal het zijn en dit vanaf NU.

5. Doe niets wat niet goed voelt. Maak geen beloftes die je niet kunt nakomen.
Doe enkel wat goed voelt voor jou en kom los van het schuldgevoel. En doe dit voor alles in je leven. Bv De uitnodiging voor een feestje? Wil je gaan? OK. Zoniet? Ook OK en ga je niet verontschuldigen. “Walk the talk”. Leer de resonantie voelen in je hart. Wat wil ik?
Is dit egoïstisch? Neen, wat goed is voor jou, is automatisch goed voor een ander. Maar zeg niet toe voor het feest en stuur dan je kat. Wees integer en van je woord. Leer communiceren volgens jouw behoeften en wensen. Alles is een boemerang, wat je zaait, ga je oogsten. Geef en je ontvangt. Het leven is fair voor degene die het fair behandelt.

Als je een job doet die niet zo goed resoneert met jou, kijk dan naar het lange termijndoel dat je ziel met je voorheeft. Zie het als een stapsteen waar je naar toe wilt. Weet dat je ziel je nooit in situaties stopt of dingen laat doen die niet resoneren met je hart op lange termijn, tenzij er een les aan verbonden is.
Maak er een gewoonte van om altijd aan je hogere zelf te vragen: welke les bevat deze situatie voor mij? En op de “devine time” zal je duidelijkheid krijgen. Verwacht het onverwachte, niet op zoals uitgeschreven met een volledige handleiding maar aan de hand van signalen. Dit kan via een droom, een tekst, een song, cijfers, wees alert voor alles rond je . En je volgende job zal al veel meer in de lijn liggen van je hartenwens of zielepad. Zo werkt het universum.

Wat geeft vreugde in je hart?
Het belangrijkste bij een job met weerstand is om die weerstand zo vlug mogelijk om te vormen in dankbaarheid want het betaalt misschien je rekeningen, of geeft je minder zorgen, of geen stress voor tekorten, wat zekerheid, wat rust? Zo ga je weg van die afkeer en vraag jezelf af: Welke les mag ik hier zien? Want een job, al dan niet tijdelijk, ondersteunt het pad dat in lijn ligt met je zielepad of op weg is naar dat zielepad.. De dankbaarheid voor wat die job nu wel doet, lift direct je vibratie en frequentie, wetende dat je de les wilt leren, je pad afwandelt en dan uitvliegt wanneer het kan.

Mantra: ik ben verbonden met het goddelijke via mijn hart en doe enkel dingen die in lijn zijn met mijn hoogste goed. Zo zal het zijn en dit Vanaf NU.

6. Stel jezelf op de eerste plaats.
We leerden dit niet in onze opvoeding en ook niet op school om onszelf zelfliefde te geven en eerst met onszelf rekening te houden. We leerden dat onze partner, kinderen, ouders, werk eerst kwam en dan pas onszelf. Weet dat we niet kunnen blijven functioneren vanuit een half glas water.

Jij dient voor jezelf te leren zorgen, niemand anders kan dit doen. Er is maar 1 iemand die weet wat JIJ nodig hebt en dat ben jijzelf.

Maak een bucketlist, ga voor een moodboard. Wat wil jij? Wat laadt je op, wat heb je nodig? Wat wil je, wat verlang je? Pas dan kan je aan een ander tegemoet komen. En neem gerust je tijd hiervoor. Ga in stilte met jezelf, voel, en laat toe.
En als je relaties hierop stuklopen, laat ze voor wat ze zijn. Niet leuk maar een relatie, eender welke relatie die goed zit, loopt ook hier niet op stuk.

Mantra: Ik durf mezelf op de eerste plaats te zetten en dit vanaf NU.

7. Spendeer regelmatig tijd alleen.
Pas dan kan je creativiteit stromen en kan er leiding en “guidance” door je stromen. Als je altijd met anderen omringd bent, muziek rond je hebt, bezig bent dan kan je hogere zelf je niet bereiken.

Er is telkens een stoorzender,” je bent niet thuis”. Je loopt ook zachtjes aan leeg. Tijd alleen doorbrengen zal je voeden, je opladen, je informeren, je de weg wijzen en je wijzer maken. Het zal je vreugde bezorgen, blij maken, rustig en evenwichtig. Je draagkracht wordt groter en je creativiteit en antwoorden worden duidelijker.

Kortom het is de weg om in deze tijden van chaos, stabiel en evenwichtig in balans te blijven. Het is de enige manier. Niemand kan je vertellen hoeveel tijd jij nodig hebt, dat is heel persoonlijk. Laat het ook niet toe dat anderen je alles vertellen. Neem je tijd, tijd is relatief en in het groter geheel is tijd van geen nut.

Tijd voor jezelf kan voor de één, een wandeling in het park zijn, voor de ander mediteren of een reis maken. Maak er een dagelijkse gewoonte van om wat tijd alleen door te brengen. Heel vlug zal je er de voordelen van ervaren. Het geeft je kracht, stabiliteit en rust.

En ook hier, als je relaties erop stuk lopen, laat het voor wat het is, want ook zij zullen ooit de noodzaak ervan inzien. Maar weet elk bewandelt zijn pad op zijn tempo in alle vrijheid. We kunnen het niet voor elkaar doen, hoe graag we de ander ook zien. Als jij voor jezelf zorgt, toon je de ander hoe het kan en bewijs je een grotere dienst dan dat je toegeeft om in de oude gewoontes en patronen te blijven hangen en de ander te pleasen.

Mantra: ik voed mezelf door tijd met mezelf door te brengen. Zo zal het zijn en dit vanaf NU.

8. Spreek liefdevol tegen jezelf, altijd en overal.
Doorbreek alle toxische patronen. Laat je innerlijke criticus je niet neerhalen. Verander de taal hoe je tegen jezelf spreekt.
Veel mensen die 50/60 jaar zijn gaan nog altijd “gebrainwashed” door het leven met de overtuiging dat ze niet goed genoeg zijn. Deze overtuigingen vinden veelal hun oorsprong in de kindertijd.

Wat je als kind moest horen, gaat er op die leeftijd in als een spons. Ook zijn je ouders heel dikwijls op jonge leeftijd je belangrijkste informatiekanaal en gevoeligste medium.

Heel dikwijls is de reden dat we niet slagen, de junk in ons hoofd die we niet kunnen loslaten. We zijn ons veel te weinig bewust van het negatieve denken die ons niet alleen in zijn macht houdt maar ons ook beïnvloed. Dit alles zorgt ervoor dat we niet slagen en wegblijven van ons doelen. Hoe dikwijls horen we niet de stem van ons vader, moeder, maar ook broer, zus, leerkracht. Word je bewust van die whisperende stemmen en roep ze halt toe.

Heel belangrijk is om eens onze rugzak te ledigen en te analyseren wat er terug in mag. Veel overtuigingen en gewoontes en zinspelingen zijn niet meer van toepassing en kunnen ons niet meer dienen. Bewust daar mee aan de slag te gaan, en aan te pakken vraagt moed, inspanning en volharding. Dat is terug een verschil tussen welstellende, succesvolle, inspirerende mensen en Jan Modaal.

Wees alert, herpak je, bijt je tong af maar start met positief tegen jezelf te praten. Geloof me, het vraagt heel veel discipline maar geeft zo veel resultaat. Heel snel zal je de voordelen ervaren en voelen. Weet dat jij het waard bent, nu en altijd onder alle omstandigheden.

Dit ook met je gedachten, wees alert, onderschep ze. Als de innerlijke criticus komt, zeg dan: je bent niet welkom. Vraag je hogere zelf, hoe zou jij handelen in deze situatie, maar laat je niet naar beneden halen. Zie het leven als een spel waarin jij voluit mag oefenen en spelen.

Ontwikkel de gave om tegen jezelf te zeggen: ik ben krachtig, ik ben ongelimiteerd, ik heb alles in mijn mars om een oplossing te vinden, ik ben goddelijk en ik ben goed zoals ik ben! 
Zo zul je ervaren dat je positieve gedachten van toepassing zijn op alle projecten en situaties op lange en korte termijn. En dit bij ieder verlangen, iedere droom, ieder aspect en doel in je leven.

Beeld je in, visualiseer dat de meest positieve en liefdevolle ouder, opvoeder of leraar tegen je spreekt op een onvoorwaardelijke liefdevolle manier en kijk wat het met je doet. Ga in de pijnlijke situatie terug en vraag je “kleine ik”, wat had jij toen willen horen? Wat wou jij toen ontvangen? EN geef dit nu aan jezelf.

Als jij de frequenties verandert hoe je met jezelf omgaat, hoe je tegen jezelf spreekt, dan gaat je geest alle kanten uit waarvan de mogelijkheden en resultaten je nog niet bekend zijn.
MINDMAGIC is uw realiteit creëren door woorden.

“IF I CAN CHANGE THE WORD, I CAN CHANGE THE WORLD.”
(bron onbekend)

Weet dat we constant ons brein voeden, met informatie, net zoals een computer. SO IN, SO OUT. Het resultaat kan maar zijn, waar we ons mee voeden. Dus wees alert en selectief.

Overschakelen op een positief dieet voor ons brein, starten met het switchen van positieve frequenties, affirmaties opstellen en ons laten omringen met mensen die ons voeden, ondersteunen en opliften. Personen die ons laten voelen dat we capabel zijn om iets te bereiken, als we op die manier beïnvloed en omring worden , gaan we exploderen in onze mogelijkheden.

Dan pas komt de kracht van je geest naar boven, dan pas komt je ware ik vrij. We zijn hier om het negatieve te transcenderen, onszelf te genezen en dan de kracht te gebruiken en te zijn die je verdient om te zijn.

Mantra: ik ben mijn grootste weldoener, fan en cheerleader, ik verrijk mijn leven door lief te spreken en te zijn voor mezelf. Zo zal het zijn en dit vanaf NU.

9. Vermijd negatieve mensen.
Vermijdt mensen die je energie naar beneden halen. Voel als je in verbinding bent, wat het met je doet. Haal adem en laadt op. Check op regelmatige basis bij jezelf, hoe is het met mij gesteld, hoe is mijn energie?

Voel je een daling, neem afstand, neem afscheid, breek het telefoongesprek af. Verwijder je en laad je terug op alvorens door te gaan naar de volgende verplichting. Koester jezelf, draag zorg voor jezelf, weet dat het leven hier een spel is waar je vrij kan oefenen. Je laten leeglopen dient geen enkel doel, helpt je niet vooruit en is al zeker geen onderdeel om overvloed aan te trekken. Het verlaagt je frequentie en laat je resoneren met andere lagere frequenties.

Als je niet weet wat negatieve mensen zijn, leer voelen en kijken van op afstand. Hoe meer je hierin oefent, hoe beter je wordt. Hoe beter je wordt, hoe minder je nog vertoeft in lagere frequenties die je weghouden van je doel, droom en levenspad.

Mantra: ik prioriteer mijzelf op de eerste plaats zonder verontschuldiging en uitleg en kies ervoor om samen te zijn met mensen die mij inspireren op een positieve manier. Zo zal het zijn en dit vanaf NU.

10. Negeer alle opinies en meningen van anderen die je leven beperken.
Hoge bomen vangen veel wind. Leer omgaan met kritiek en meningen van anderen zonder deze altijd persoonlijk te nemen. Iedereen. Hoe goed deze ook bedoeld zijn, weet dat alle raad en meningen gebeuren vanuit hun gekleurde bril beladen met trauma en pijnstukken gevormd door de opvoeding, ervaringen en omgeving waar men zich in bevindt. Dus op zich kan je weinig aanvangen met meningen van anderen. Leer om bij jezelf te rade te gaan en je hogere zelf in te schakelen op de momenten dat je tijd alleen met jezelf doorbrengt. We zijn gewoon om via de buitenwereld naar oplossingen te zoeken, maar via de stilte komt de grootste waarheid. 

Quote: Ik denk 99 keer en vind niets. Ik stop met denken, zwem in de stilte en de waarheid komt naar mij toe.
(A.Einstein)

Mensen beseffen meestal niet hoe giftig hun tong en woorden zijn, distantieer je ervan en leef de verandering door het anders te doen. Opnieuw, wees alert!

Mantra: Niemand anders zijn mening over mij doet er toe, enkel de mijne. Zo is het en zal het zijn vanaf NU.

(Geinspireerd door Eldora/Siman, NEMS.love)
Gemaakt met